De Stichting Auto Recreatie (SAR) is een organisatie die zich richt op recreatieve autotochten voor jong en oud.

In 1952 werd de 1e SLS (Scheveningen- Luxemburg-Scheveningen) gereden. 
Deze rally, toentertijd een echte klassieker, moest in 24 uur afgelegd worden. In die jaren kon dat nog!

Sinds 1975 mochten er op de openbare weg echter geen snelheidsritten
meer gereden worden.
Om toch mooie autotochten te kunnen blijven rijden werd de Stichting Auto Recreatie opgericht. Het snelheidselement werd er uitgehaald er werden alleen nog recreatieve tochten georganiseerd. Hierdoor waren de ritten gelijk voor een ieder toegankelijk. En dat is vandaag de dag nog steeds.

De nieuwe organisatie SAR organiseert jaarlijks twee evenementen in de vorm van toertochten, waarbij snelheid dus geen enkele rol meer speelt. De routes gaan alleen over verharde wegen, door fraai natuurschoon en karakteristieke dorpjes.  Onderweg zijn er rustpunten. Het wedstrijdelement bestaat uit het beantwoorden van vragen die worden gesteld bij bezienswaardigheden, zoals b.v. een kasteel, museum, in historische dorpjes of bij een Meldingspost..

Bij aanvang van de rit ontvangt u een routeboek welke gebaseerd is op het eenvoudige bolletje/pijltje systeem. Dit is een systeem van situatieschetsen met afstanden in (kilo)meters en aanvullende informatie. In het routeboek is tevens een hoeveelheid toeristische informatie opgenomen. Met het routeboek kunt u, als leek of vaste klant, de route gemakkelijk rijden.

De uitgezette ritten zijn geschikt voor zowel moderne- als klassieke auto’s. 

Holland Herfst Tocht (HHT) 
Deze toertocht wordt op één dag verreden en is altijd op de laatste zaterdag van de maand oktober. Deze ritten worden veelal binnen Nederland georganiseerd. De toertocht is ongeveer 190 kilometer. U ziet stukken Nederland vanaf allerlei binnendoor wegen. We vermijden snelwegen en proberen de ook N wegen te vermijden. De start is meestal tussen 8:30 en 9:30.  Halverwege de rit kunt u een lunch gebruiken  en sluiten we af met een prijsuitreiking.  

SLS Toertocht (SLS) 
Deze rit wordt in een lang weekend (laatste volle weekend in April) gehouden en wordt buiten Nederland georganiseerd. Regelmatig worden de ritten gehouden in heuvelachtige gebieden in België, Luxemburg of Duitsland. Hierbij worden door de organisatie ook de overnachtingen in een hotel geregeld op basis van halfpension. Op donderdag kunt u al inchecken. Vrijdag en zaterdag rijdt u, per dag,  ongeveer een 180 a 200 kilometer over mooie wegen en is er onderweg de mogelijkheid om het een en ander te bezichtigen. Op zaterdagavond is de prijsuitreiking en zondag rijden we weer terug naar Nederland.